Wegwielrennen

Wegwielrennen is het oudste en meeste bekende onderdeel van de wielersport. ARC Ulysses is als wedstrijdclub actief op verschillende niveau’s en er wordt meegedaan in verschillende type wedstrijden, variërend van trainingswedstrijden op ons eigen parcours tot landelijke en zelfs internationale wedstrijden. Lees hier over de verschillende wedstrijdcategorieën.
Omdat er veel soorten wedstrijden zijn en er verschillende wedstrijdlicenties bestaan zetten we het hieronder allemaal even op een rijtje.

Basislidmaatschap

Als je lid bent van ARC Ulysses ontvang je automatisch een KNWU basislidmaatschap en loggegevens voor mijnKNWU.
Hiermee kan je aan de meeste clubwedstrijden en Funklasse wedstrijden deelnemen en ben je verzekerd mocht er iets fout gaan tijdens de wedstrijd.
Vanaf 2019 wordt de basispas alleen nog maar digitaal verstrekt. Klik hier voor de instructie hoe je deze kan downloaden. Zorg wel dat je hem kunt laten zien als je je voor een wedstrijd inschrijft.

Meer informatie:
KNWU basislidmaatschap

Wedstrijdlicenties

Wil je regionale of landelijke KNWU wedstrijden rijden dan dien je bij de KNWU een wedstrijdlicentie aan te schaffen. Deze zijn er in verschillende categorieën en vraag je via mijnKNWU aan. Ook dien je een Mylaps transponder/chip te registreren zodat je wordt meegenomen in de wedstrijduitslag. Deze kost ca. €35,- per jaar.

KNWU licenties:
Jeugd (m/v) (8 t/m 14 jaar) €35,-
Nieuwelingen (m/v) (15 t/m 16 jaar) €67,-
Junior (m/v) (17 t/m 18 jaar) €112,-
Belofte (m/v) (19 t/m 22 jaar) €204,-
Sportklasse (m/v) (> 19 jaar) €90,-
Amateur (m/v) (> 19 jaar) €104,-
Masters (m/v) (> 30 jaar) €104,-
Elite (v) (> 23 jaar) 224,-
Elite (m) (> 23 jaar) 224,-

Meer informatie:
KNWU wedstrijdlicenties.
Tarieven KNWU

Clubwedstrijden

Dit zijn wedstrijden die door lokale wielerclubs worden georganiseerd en meestal verreden worden op hun eigen afgesloten parcours.
ARC Ulysses beschikt ook over een eigen parcours waar in het zomerseizoen elke dinsdagavond een (trainings)wedstrijd wordt georganiseerd. Er vallen zelfs leuke prijzen te winnen en er wordt een klassement bijgehouden.

Waar: Clubparcours ARC Ulysses
Wanneer: Dinsdagavond, 19.15 uur (april t/m september). Inschrijving vanaf 18.30 uur.
Voorwaarden: KNWU basispas en/of licentie, racefiets, helm, wielerkleding.
Categorieën: Nieuwelingen, Dames, Heren (A en B)
Duur:
– Nieuwelingen en Dames: 45 min en 3 ronden
– Heren B: 60 min en 3 ronden
– Heren A: 75 min en 3 ronden
Gemiddelde snelheid: 40 km/u
Niveau: Gemiddeld tot moeilijk
Inschrijfgeld:
– Leden ARC Ulysses: gratis
– KNWU basisleden en licentiehouders: €3,-
– KNWU basisleden zonder clublidmaatschap: €6,-

Naast de zomeravondwedstrijden wordt er ieder jaar ook een clubkampioenschap tijdrit, op de weg en in het veld georganiseerd. Deze zijn uitsluitend toeganglijk voor leden van ARC Ulysses.

Klik hier voor een video-opname van een gemiddelde clubwedstrijd.

Interclubwedstrijden

Interclubwedstrijden zijn regionale wedstrijden georganiseerd voor deelnemers van verenigingen uit de regio. Zo zijn er de Regiokampioenschappen in februari en het 5 Banen Toernooi in mei. Een KNWU basislidmaatschap volstaat voor deelname. Bij de inschrijving moet je ter plaatse inschrijfgeld betalen.

Landelijke wedstrijden

De KNWU organiseert verschillende officiële landelijke wielerwedstrijden op de openbare weg, zoals criteriums, klassiekers en meerdaagse wedstrijden. Hieraan kun je enkel deelnemen met een wedstrijdlicentie. De wedstrijdkalender is te vinden op mijnKNWU en daar dien je je ook vooraf inschrijven voor deelname.