Visie, Missie en Ambitie

Als wielerclub richt ARC Ulysses zich op de wedstrijdtak van de wielersport. Het plezier in de sport staat bij ons voorop en we willen iedereen de ruimte bieden om op zijn of haar niveau te presteren en het beste uit zichzelf te halen.

Zo organiseren wij wekelijks op dinsdagavond een trainingskoers op ons eigen parcours die toegankelijk is voor iedereen met een basislicentie. Ook is Ulysses vast lid van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) en nemen ze deel aan de regiokampioenschappen en interclubwedstrijden voor jeugd. Tot voor kort had ARC Ulysses een zelfstandig dames elite team dat deelnam aan binnenlandse en buitenlandse koersen. Door nieuwe regelgeving en een te kort aan dames is het team verder gegaan als deel van Team Noord-Holland.

ARC Ulysses heeft een actieve sportklasse/amateur herenselectie die wedstrijden rijdt door het hele land en ook deelneemt aan enkele meerdaagse koersen. De club ondersteunt deze leden o.a. door meerdaagse koersen te subsidiëren. Wij hebben als doelstelling om in de toekomst weer bij elite heren mee te rijden. Door de sportklasse/amateurs te stimuleren en steunen hopen we door te groeien in de sportieve prestaties en weer terug te komen op het hoogste niveau.

Achter de jeugd staan een aantal enthousiaste jeugdtrainers en een grote groep ouders die veel samenwerkt en de drijvende kracht is achter wedstrijd participatie. Zij ondersteunen bij de jeugdtrainingen en proberen samen te werken bij het vervoer richting de wedstrijden door het land. Voor de jeugd wil Ulysses een stimulerend klimaat bieden waardoor de jonge renners kunnen doorgroeien tot belofte en elite renners.