Veldrijden / crosstrainingen

Als het zomerseizoen is afgelopen stapt een groot deel van de wielrenners over op het veldrijden (ook wel cyclocross genoemd). Tijd voor modder, zand en sneeuw! Veldrijden is een zeer intensief discipline en ligt tussen wielrennen en mountainbiken in. Er wordt voor ongeveer een uur lang op een speciale crossfiets over een onverhard parcours gereden waarbij techniek en uithoudingsvermogen een grote rol spelen. Soms moet er vanwege de ondergrond of kunstmatige hindernissen met de fiets gelopen worden. Met andere woorden: EPIC!!

Vanaf dinsdag 26 oktober 2021 begint het crossseizoen. De trainingen vinden plaats op dinsdag en zaterdag.

Dinsdag

  • Jeugd: start om 18.30 uur
  • Het geplande trainingsuur voor volwassenen (19.30 – 20.30 uur) kan helaas voorlopig geen doorgang vinden door het (nog) ontbreken van een trainer. We zijn hier druk naar op zoek. Heb je ideeën, suggesties of wil je meehelpen? Dan horen we het graag.

Zaterdag

  • Jeugdtraining van 09.30 – 11.00 uur.

Zondag
Vanaf zondag 30 oktober starten de trainingsritten weer op ons crossparcours, voor zowel jeugdleden als volwassenen. De start is om 11.00 uur.

De trainingsritten op zondag zijn voor Ulysses leden gratis, voor niet leden € 4,00. Betaling kan per pin of contant. Ook jeugdleden van andere clubs zijn van harte welkom!

Wil je meedoen met de trainingen op dinsdag en/ of zaterdag? Dat kan als je lid wordt van ARC Ulysses. De lidmaatschapskosten zijn € 65,- voor de jeugd en € 80,- voor nieuwelingen, junioren, beloften en volwassenen. Kijk hier voor meer informatie.

LENEN CROSSFIETS JEUGD

Het is mogelijk om een crossfiets te lenen tijdens de jeugd crosstrainingen.

  • Je leent dan een cyclocrossfiets of mountainbike (indien voorradig) van de club om mee te kunnen doen aan de trainingen.
  • Je kan alleen een crossfiets van de club lenen in het eerste seizoen dat je crosst bij ARC Ulysses.
  • Deze fietsen zijn alleen te gebruiken tijdens de trainingen en mogen niet mee naar huis genomen worden.
  • Na aanmelding wordt gekeken of er een fiets voorradig is. Indien voorradig, krijgt je een ‘eigen’ fiets (met nummer). Je bent, samen met je ouders, verantwoordelijk voor de fiets.
  • Na elke training moet de fiets netjes worden schoon gespoten en weer schoon in het fietsenhok worden ophangen.

Wil je hiervoor aanmelden? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

COMPETITIES

Amsterdamse Cross Competitie
Dit jaar wordt de Amsterdamse Cross Competitie weer verreden! Dit is voor zowel jeugd als volwassenen. De inschrijving start op woensdag 15 september. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanvraag leenfiets voor crosstrainingen

WEDSTRIJDLICENTIES

Wil je regionale of landelijke KNWU wedstrijden rijden dan dien je bij de KNWU een wedstrijdlicentie aan te schaffen. Deze zijn er in verschillende categorieën en vraag je via mijnKNWU aan. Ook dien je een Mylaps transponder/chip te registreren zodat je wordt meegenomen in de wedstrijduitslag. Deze kost ca. €35,- per jaar.

KNWU licenties:
Jeugd (m/v) (8 t/m 14 jaar) €35,-
Nieuwelingen (m/v) (15 t/m 16 jaar) €67,-
Junior (m/v) (17 t/m 18 jaar) €112,-
Belofte (m/v) (19 t/m 22 jaar) €204,-
Sportklasse (m/v) (> 19 jaar) €90,-
Amateur (m/v) (> 19 jaar) €104,-
Masters (m/v) (> 30 jaar) €104,-
Elite (v) (> 23 jaar) 224,-
Elite (m) (> 23 jaar) 224,-

Meer informatie:
KNWU wedstrijdlicenties.
Tarieven KNWU