Een vereniging kan niet zonder de hulp van haar leden. Daarom hebben we bij ARC Ulysses afgesproken dat al onze leden (vanaf de categorie nieuwelingen / junioren) minimaal twee keer per jaar een ledentaak uitvoeren. Dit kan variëren van een bardienst, hulp bij een (onderlinge) wedstrijd tot het meerijden / assisteren tijdens een jeugdtraining. Voor de jeugd van categorie 1 t/m 7, vragen we de ouders om minimaal twee keer per jaar een van deze taken uit te voeren. Met twee tot vier uurtjes per jaar help je je vereniging enorm op weg! Samen kunnen we leuke evenementen, trainingen en koersen organiseren.

Onze uitgangspunten hierbij zijn:

  • Samen staan we sterk: Voor een actieve club hebben we de inzet van al onze leden nodig. Door allemaal een steentje bij te dragen, kunnen we onze club bruisend en levendig houden. Met slechts een paar uurtjes per seizoen kun je al een waardevolle bijdrage leveren aan de club.
  • Meer dan fietsen alleen: ARC Ulysses is meer dan alleen een wielrenclub. We hebben gemerkt dat veel leden het leuk vinden om het sociale aspect verder uit te breiden. Hier gaan we in 2023 actief mee aan de slag. Het zomer evenement is hier een mooi voorbeeld van.
  • Professionalisering van de club: Om ARC Ulysses verder te professionaliseren, zijn we bezig met het opzetten van een nieuwe structuur. In de toekomst zal onze club bestaan uit een bestuur met daarbij vier commissies. Deze commissies zullen zich gaan richten op onderhoud, sponsoren, events/wedstrijden en trainingen. Alle leden kunnen zich in het najaar aanmelden voor een of meerdere commissies.

Waar kan je een bijdrage aan leveren via de verschillende commissies?

  1. Onderhoud: De onderhoudscommissie zorgt voor een veilige fietsomgeving voor al onze leden. Door deel te nemen aan deze commissie, draag je direct bij aan het hart van onze wielerclub. Samen zorgen we voor het clubhuis, het parcours, de leenfietsen en het juryhok. We houden de baan veilig en in topconditie, wat de rijervaring voor al onze leden verbetert. Ook spelen we een sleutelrol bij het verwelkomen van nieuwe jeugdleden door goed werkende leen-fietsjes beschikbaar te stellen. Maar ook het opzetten of afbreken van het cross parcours is de verantwoordelijkheid van deze commissie.
  2. Events en race: Deze commissie regelt en coördineert events en wedstrijden, zoals bijvoorbeeld het clubkampioenschap, de dinsdag- en donderdagavond wedstrijden en diverse wedstrijden op ons parcours zoals de Amsterdamse Cross Competitie en interclubs voor de jeugd. Aan het begin van het seizoen maakt de commissie een evenementenagenda. Daarna is de commissie verantwoordelijk voor de invulling. Voorbeelden van werkzaamheden zijn coördinaties van events, uitdelen van rugnummers, wedstrijd jury of initiëren van social rides. Jouw ondersteuning draagt direct bij aan het soepel verlopen van onze evenementen en wedstrijden.
  3. Sponsoren: Sponsoren zijn voor onze club erg belangrijk. Bij de sponsorcommisie regelen we de communicatie met huidige sponsors, het werven van nieuwe sponsors en het regelen, samen met de Race/Event Commissie, van sponsor events.
  4. Trainingen: Trainingen zorgen ervoor dat je wielrentechniek beter wordt. Voor zowel jeugd als volwassenen is er altijd nog iets te leveren. En het is altijd gaaf om met clubleden samen te trainen. De commissie trainingen zorgt ervoor dat dit soepel loopt en goed wordt gecommuniceerd. Communicatie rondom trainingen, schema’s en af en toe meedraaien als assistent-trainer (bij jeugd training) indien nodig.

ARC Ulysses werkt hiervoor met Inzetrooster.nl. Een online tool waar alle ledentaken in staan en je zelf kan opgeven waar je bij wilt helpen. Leden kunnen zich via de mail die ze hierover gehad hebt, via Inzetrooster.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten? Dan kan je altijd terecht bij ons via communicatie@arc-ulysses.nl