Dames

Binnen ARC Ulysses zijn een heel aantal dames actief op verschillende niveau’s. Sommige rijden lekker mee op tijdens de dinsdagavondwedstrijden en de crosscompetitie, andere rijden nationale en zelfs internationale elite wedstrijden voor het NMT Dames Cycling Team.

Voor de dames geldt dus dat zij net als de mannen in verschillende wedstrijdcategorieën kunnen rijden.
Binnen de KWNU zijn dat de volgende licenties:
Sportklasse (> 19 jaar) €92,-
Amateur (> 19 jaar) €106,-
Belofte (19 t/m 22 jaar) €208,-
Elite (> 23 jaar) 229,-

De contributie voor A.R.C. Ulysses is €80,-

Voor meer informatie:
Joop Smits
wedstrijdsecretariaat@arc-ulysses.nl


NMT dames cycling team Ulysses Amsterdam

Het NMT Dames Cycling Team Ulysses Amsterdam bestaat uit een aantal getalenteerde dames die uitkomen in de elite klasse in zowel de clubcompetitie als in de topcompetitie. Sinds 2015 zijn wij als team onderdeel van een uniek samenwerkingsverband dat tot stand is gekomen in Noord-Holland. Doel is om het vrouwenwielrennen op een hoger niveau te brengen. Door het grotere collectief verwacht men juist voor deze wedstrijden een kwalitatief betere ploeg op de been te kunnen brengen. Elk jaar staan er vele nationale en internationale en zowel eendaagse als meerdaags koersen op ons programma.

Voor meer info, het laatste nieuws en beeld vanuit de koers volg je ons via onze Facebook pagina!

DE RENSTERS

Jessica Smits – in het leven van de familie Smits speelt wielrennen een belangrijke rol. Jessica rijdt dan ook al van jongs af aan wedstrijden en is nog steeds erg fanatiek. Ze woont in Purmerend en is bezig met haar master Bedrijfskunde. Ze is geboren in de zomer van 1991 en is erg ondernemend en reislustig. Tijdrijden is haar specialiteit en ook het rijden van criteriums vindt ze leuk. Haar favoriete race is de Krasna Lipa, een etappekoers in Tsjechië.

Femke Kuipers – Femke gaat haar derde seizoen in als Elite dame. Ze houdt van koersen waar de wind de scherprechter is dus verwacht haar in de klassiekers. Daarnaast is ze een etappekoers liefhebster. Naast fietsen gaat Femke graag naar concerten. Verder houdt ze van lezen en naar de film gaan.

Joanne Groeneveldt – Joanne is geboren in 1991 en studeert geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Ze woont in Amstelveen en is behalve fietsen ook erg bedreven in schaatsen, zwemmen, lezen en koken. De ploegentijdrit is haar favoriete discipline binnen het wielrennen. Haar favoriete koersen zijn de Ronde van het Ronostrand en de U6 Cycle Tour in Zweden.

Elleke Claessen – op haar 26e is Elleke begonnen met wielrennen en in 2013 was haar eerste wedstrijdseizoen. Deze geboren en getogen Limburgse uit 1984 woont in hartje Amsterdam en werkt als documentaire producer bij de VPRO. Ze is de klimgeit van het team en rijdt het liefst klassiekers met flinke heuvels erin, hoe steiler, hoe beter. In 2016 gaat ze voor een top 20 klassering in een van de klassiekers, wil ze het NK rijden, minimaal 1 cyclo winnen en zich verder ontwikkelen binnen het veldrijden.

Dionne Noordhof – als universitair docent aan de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de VU weet Dionne het wielrennen ook op een wetenschappelijke manier te benaderen. Ze heeft erg veel verstand van voeding en daar profiteert het hele team van. Maar deze 29 jarige kan ook erg hard tegen de wind in beuken en rijdt het liefst tijdritten; individueel en met de ploeg. Na een groot deel van 2015 niet fit te zijn geweest, wil ze in 2016 haar conditie weer opbouwen en hopelijk aan het eind van het seizoen deelnemen aan het Nederlands Club Kampioenschap ploegentijdrit. Naast het fietsen houdt Dionne van schaatsen, koken en lezen.

Natalie van der Hoeven – Natalie woont samen met Rafael in Hoogvliet en is de Rotterdammert van ons team. Ze is geboren in 1989 en werkt als operatieassistent in het Erasmus Medisch Centrum. Behalve op de weg is Natalie in de wintermaanden ook fanatiek op de mountainbike en de baan, en is ze regelmatig te vinden in het zwembad. Natalie is een ontzettende lefgozer en heeft een gigantisch doorzettingsvermogen. Haar favoriete koers is de Ronde van Gelderland. Voor 2016 wil ze zich naast het rijden op de weg ook meer gaan richten op triatlons.

Marianne van Leeuwen – Marianne (47) is een oudje in het peloton. Ze heeft het wielrennen veel te laat ontdekt, maar beter laat dan nooit! Koersen doet ze wel al lang, maar tot nu toe vooral op het ijs. ’s Winters rijdt Marianne in de topdivisie van het marathonschaatsen – en dan liefst op natuurijs. De wedstrijden op de schaats kunnen haar niet lang genoeg zijn; de 200 kilometer is haar favoriete afstand. Het spelletje is gelukkig precies hetzelfde, dus vanaf nu is het voor Marianne ook ’s zomers koers. In het dagelijks leven is Marianne oprichter van een startup in data driven marketing. Marianne woont aan de dijk in Durgerdam met man Han, dochter Jip van 11 en zoon Teun van 9. 

Elina van der Linde – Elina is van 1989 en is de laatste die is aangesloten bij de groep. Haar sportieve roots liggen bij het hardlopen maar door blessures wil ze haar fanatiek uiten in het wielrennen. Ze fietst meerdere keren per week vanuit Amsterdam naar Almere om Lichamelijke Opvoeding te geven aan middelbare scholieren. Aankomend jaar zal ze het reilen en zeilen in het wielrennen en de ploeg volgen en kleine wedstrijden meedoen om ervaring op te doen. Naast fietsen en lesgeven gaat ze graag op vakantie en houdt ze van lekker eten.

Bianca Lust – Met haar 20 jaar is Bianca de jongste van het team. Ze woont met haar ouders in Oostzaan en maakt ook deel uit van het Duitse team Koga-Ladies. Hierdoor rijdt ze helaas wat minder vaak in ons clubtenue. Bianca is een beest op de baan en heeft binnen deze discipline al vele prijzen binnen gesleept met als hoogtepunt de Nederlandse Kampioenstrui in de achtervolging bij de junioren en een bronzen medaille op het EK puntenkoers junioren. Behalve op de baan is Bianca ook erg goed in tijdrijden. IN beide disciplines hoopt ze dit jaar te kunnen scoren. Behalve van hard fietsen houdt Bianca ook van heel hard van de piste gaan met haar snowboard.

Eva Littel

Sybille Mulder

Ilona Meiring

DE BEGELEIDING

Joop Smits – De pater familias van het team is Joop. Hij is de ploegleider,
woont in Purmerend, fietst al sinds zijn 10e en deed dat niet onverdienstelijk.
Als tweedejaars bij de junioren werd hij met zijn team 4e tijdens het Nederlands Kampioenschap ploegentijdrit en in diezelfde periode won hij drie koersen waaronder de Ronde van Sassenheim en die van Warmerhuizen. Hij stroomde door naar de sportklasse, begon aan zijn studie aan de HTS, en werd vervolgens elite renner. Doordat hij de ziekte van Pfeifer kreeg moest hij het wielrennen op een lager pitje zetten maar hij heeft tot zijn veertigste nog met regelmaat een koers gereden met daarbij een gouden plak in de Ronde van Nieuw Vennep.

Frits Dickhout

Aimee Stroink

Rafael Stoker – Rafael is nu een aantal jaren aan het team verbonden als mechanieker. Zelf droeg hij het Ulysses-shirt meerdere jaren als elite renner bij de vereniging en reed naast de Nederlandse klassiekers ook wedstrijden in o.a. Marokko, Suriname en China. In het dagelijks leven werkt Rafael in een fietsenwinkel en die technische kennis en vaardigheden zijn altijd handig om tijdens wedstrijden in huis te hebben.