Binnen ARC Ulysses zijn een heel aantal dames actief op verschillende niveau’s. Bij onze club hebben we een groep van 16 dames. Wedstrijden rijden we van topcompetitie klassiekers tot en met dinsdagavond trainingswedstrijden op het clubparkoers in noord. Ook is er in de winter de Amsterdamse crosscompetitie, en een aantal dames rijden nationale en zelfs internationale elite wedstrijden voor team Noord-Holland.

Voor de dames geldt dus dat zij net als de mannen in verschillende wedstrijdcategorieën kunnen rijden.

Wil je meer weten of een keertje meefietsen? Je bent van harte welkom! Voor meer informatie kan je contact op nemen met ploegleider Joop Smits.


TEAM NOORD-HOLLAND

Team Noord-Holland bestaat uit een aantal getalenteerde dames die uitkomen in de elite klasse in zowel de clubcompetitie als in de topcompetitie. Sinds 2017 zijn wij als team onderdeel van een uniek samenwerkingsverband dat tot stand is gekomen in Noord-Holland. Het team bestaat uit rensters van meerdere clubs in Noord-Holland: ARC Ulysses, WV de Amstel, BRC Kennemerland, ZWC DTS, HRTC Hoorn, WV West Frisia, WV Noord-Holland en DOK. Het doel is om het vrouwenwielrennen op een hoger niveau te brengen. Door het grotere collectief verwacht men juist voor deze wedstrijden een kwalitatief betere ploeg op de been te kunnen brengen. Elk jaar staan er vele nationale en internationale en zowel eendaagse als meerdaags koersen op ons programma.

Het damesteam in actie in augustus 2021 in Denemarken

Wedstrijden team Noord-Holland

  • 22 oktober – De Drentse 8 van Westerveld, klik hier voor het wedstrijdverslag

Geschiedenis damesteam 2006 – 2021

In 2006 is het damesteam van Ulysses opgericht. De aanleiding was dat we naast een aantal dames ook bij de nieuwelingen en junioren een aantal meisjes in de vereniging hadden. De tweede reden was dat de KNWU in 2006 startte met een dames competitie, in de vorm van een aantal klassiekers, voor elite en amateurs dames. Het team bestond uit een mix van moeders van jeugdleden en een aantal schaatsenrijdsters. Frans Kruger was de ploegleider.

Na een paar jaar nam Frits Dickhout de scepter over van Frans. Frans promoveerde als ploegleider naar het mannenteam Team Amsterdam. Bijgaand een foto van damesteam 2.0. Hier meer een mix van opgegroeide jeugd en een aantal schaatsters.

Damesteam Ulysses 2.0  rond 2009. Op de foto ontbreken oa Melissa van Neck, Bianca Lust, Roos Dickhout, Kristel (nu Blakborn), Silvia Mooijer, Sandra van Rijn en Janet Lasche.

Frits had ook goede contacten in Scandinavië want we kregen steeds meer verzoeken van Zweedse en Deense dames om bij ons te kunnen rijden, en zelfs uit Nieuw Zeeland, Amerika en Canada. Dat viel op en ook in Nederland kwamen er dames onze kant op zoals Gina Hofland en Natalie van der Hoeven, zo ontstond rond 2010 dames team 4.0. De KNWU competities werden steeds uitgebreider en ook de Belgische lotto cup en buitenlandse etappe koersen stonden inmiddels op het programma. Dus werd er samenwerking gezocht met andere Noord-Hollandse verenigingen. Zo ontstond team Waterland en Dijken. (team 5.0).

De samenwerking liep niet optimaal dus rond 2013 stond Ulysses met een team van ca. 15 elite beloften dames weer op eigen benen, in het peloton inmiddels de Boretti girls genaamd (team 6.0).

Rond 2015 verviel de samenwerking met skits, veel van de dames hadden door diverse omstandigheden geen tijd meer. Dus er ontstond weer behoefte aan samenwerking. Zo ontstond de samenwerking met HRTC Hoorn en WV West Frisia. (team 7.0). Ulysses had rond 2017 een groot eigen team. In het voorjaar werd in Limburg steevast een trainingskamp georganiseerd. Toen met hoofdsponsor NMT.

Vanaf 2017 is team Noord-Holland opgericht.