Wil je ook wielrennen als Marianne Vos, Wout van Aert of Jonas Vingegaard? Kom dan kennis maken met de wielersport bij ARC Ulysses en Jumbo Visma. Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met wielrennen. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen 11 en 18 jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om deze fantastische sport te proberen.

Tijdens de Open Trainingen, die zowel voor jongens als meiden worden aangeboden, staat de diversiteit van wielrennen centraal. Zo leren deelnemers de basisvaardigheden van de sport, is er aandacht voor het rijden van bochten en ervaren deelnemers hoe het is om in een groep te fietsen. Daarnaast is er ook aandacht voor voeding en materiaal en staat plezier ten allen tijde voorop.

De Open Trainingen worden gratis aangeboden. Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen. De Open Trainingen dragen bij aan het algehele doel van Team Jumbo-Visma Academy, namelijk meer jongeren op de fiets krijgen.

De Open Trainingen op het parcours van ARC Ulysses worden gehouden tijdens de jeugdtraining op donderdagavond van 18.00 – 19.00 uur van 15 september t/m 6 oktober.

Inschrijven voor de open trainingen kan via: https://www.teamjumbovisma.nl/open-trainingen-team-jumbo-visma-academy/