Van 16 t/m 25 september organiseert de Gemeente Amsterdam de Amsterdamse Sportweek. Tijdens de Amsterdamse Sportweek openen sportclubs hun deuren, ook voor mensen die nog niet sporten. Er zijn door de hele stad activiteiten waar Amsterdammers gratis aan mee kunnen doen. Ook ARC Ulysses doet mee aan de Amsterdamse Sportweek. Onze club vindt het leuk om kinderen kennis te laten maken met de wielersport. Op vrijdag 23 september organiseren we daarom, samen met Team Jumbo-Visma Academy, clinics voor basis- en middelbare scholen uit Amsterdam-Noord op ons parcours.

Clinics

De clinics zijn bedoeld voor basisschooljeugd van groep 7 en 8 en leerlingen uit de eerste, tweede en derde klas van de middelbare school. In overleg met de sectie lichamelijke opvoeding komen de klassen naar het wielerparcours, waar trainers van Jumbo Visma een gave wielrenclinic geven.

Racefietsen en helmen worden gefaciliteerd door Team Jumbo-Visma. Leerlingen kunnen na hun deelname aan de schoolclinic doorstromen naar ARC Ulysses. Voor elke geïnteresseerde leerling, met of zonder eigen fiets en helm, bieden we een starterpakket aan van vier gratis trainingen.

Ook meedoen?

Wil je ook wielrennen als Marianne Vos, Wout van Aert of Jonas Vingegaard? Of lijkt het je leuk als jouw klas kennis maakt met wielrennen? Jullie zijn van harte welkom! Kijk op de website van Team Jumbo Visma voor meer informatie. En laat je docent of leraar contact met ons opnemen via Team Jumbo Visma of ARC Ulysses.