Vorige week was de 5de wedstrijd van de WCS. Deze competitie rijden we in de teamNH formatie exclusief WV de Amstel. De Amstel rijdt deze competitie in eigen formatie. Aan de start stonden vanuit ARC Ulysses Nikky, Anne, Lexi, samen met Dewi en Pernilla (NH) en Lisanne, Puck, Roos, Joke (Amstel).

Bij de wedstrijdbespreking vooraf afgesproken dat we initiatief gingen nemen en de koers vanaf het begin hard wilden maken. Tempo rijden op kop, gaan voor de tussensprints en mee zitten in een kopgroep en kort rijden in de uitslag. Vanaf de start werd er hard gereden de eerste vier rondes. Gevolg dat aan de achterkant van het peloton de deur open stond en er verschillende groepjes rensters moesten lossen. Lisanne en Dewi pakten een paar premiesprints mee in deze rondes. De ronde daarna viel het tempo iets terug. De premiesprint na de 6e ronde was het moment voor 3 rensters om door te trekken en zo ontstond een kopgroep van 3 met Lisanne, rijdend voor de Amstel, die slim meeschoof in de kopgroep. De koplopers werkten goed samen, voorsprong zat zo rond de 20-30 seconden de hele tijd. In het peloton erachter deden de andere meiden zo goed mogelijk hun werk om af te stoppen. 2 meiden uit het peloton maakten de sprong naar de kopgroep zodat het op een sprint met 5 uitdraaide waar Lisanne knap naar een podiumplaats sprintte!

Puck en Nikky finishten met het peloton dicht achter de kopgroep. Dewi, Pernilla, Lexi, Anne, Joke en Roos werden voor de laatste ronde uit de koers gehaald i.v.m. achterstand opgelopen door een valpartij in het peloton. Lekker gekoerst en goed samengewerkt!