We mogen weer! Onze dames reden afgelopen zondag de Wim Hendriks Trofee 2022 in Zeeuws-Vlaanderen. De eerste wedstrijd van de Womens Cycling serie, onderdeel van de KNWU competitie. Een koers over 110 kilometer, met 150 deelnemers aan de start. Team Noord-Holland bestond deze dag onder andere uit een leden van ARC Ulysses:

  • Anne van Berkel
  • Else Dekker
  • Nikky Albers

Verder waren nog aanwezig:

  • Pernilla van Rozelaar (HRTC Hoorn)
  • Dewi Nicolais (West Frisia)

Het was een zenuwachtige koers met veel valpartijen.

  • Na 30 kilometer was Pernilla haar pedaal van cranck. Deze er weer erop geschroefd en haar achter de auto teruggebracht naar peloton.
  • Na 60 kilometer was er een valpartij waardoor Pernilla er wederom af moest. Helaas was er verbod van de jury om rensters tot achter de jury auto terug te brengen. Dus kon Pernilla niet meer verder.

Nikky zat ook bij dezelfde valpartij. Niet echt gevallen, maar wel lekke band en er ontbrak een reserve voorwiel met schijfrem. Nikky baalde, maar schakelde meteen en ging met haar medische achtergrond EHBO verlenen bij de valpartij.

  • Dewi had een zware week gehad en vond het na 50 kilometer na de zoveelste valpartij wel genoeg.

Op een spannend tweede deel van de koers met onze roekies Anne en Else.

  • Na 80 kilometer was er helaas bij de doorkomst van de finishstraat weer een valpartij, helaas met Else erbij. Haar ketting zat helemaal om haar pedaal gewikkeld, dus het duurde even voor ze verder kon. Else ging nog in de achtervolging, maar de achterstand was te groot. Dus na ca 90 kilometer moest Else uit koers.
  • Anne bleef constant de koers volgen. In de laatste ronde toch weer een valpartij, en daardoor met een groepje op achterstand geëindigd.

Helaas geen resultaat voor Team Noord-Holland in de uitslag, vooral veroorzaakt door pech en de vele valpartijen. Anne en Else vonden het een hele ervaring en als ploegleiding waren we dik tevreden hoe ze het deden. Op naar de volgende koers!

Joop Smits