Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy wederom Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met wielrennen. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen 11 en 18 jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om deze fantastische sport te proberen.

Zonder verplichtingen en op een laagdrempelige manier maak je tijdens de trainingen kennis met de sport. De Open Trainingen vinden plaats op meerdere locaties en worden georganiseerd in samenwerking met wielerverenigingen. Wielertrainers van de betrokken verenigingen verzorgen de Open Trainingen.

Tijdens de Open Trainingen, die zowel voor jongens als meiden worden aangeboden, staat de diversiteit van wielrennen centraal. Zo leren deelnemers de basisvaardigheden van de sport, is er aandacht voor het rijden van bochten en ervaren deelnemers hoe het is om in een groep te fietsen. Daarnaast is er ook aandacht voor voeding en materiaal en staat plezier ten allen tijde voorop.

De Open Trainingen worden gratis aangeboden. Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen. De Open Trainingen dragen bij aan het algehele doel van Team Jumbo-Visma Academy, namelijk meer jongeren op de fiets krijgen.

De Open Trainingen op het parcours van ARC Ulysses worden gehouden tijdens de jeugdtraining op donderdagavond van 18.00 – 19.00 uur op de volgende data: 31 maart, 7-14-21 april, 12-19 mei en 2 juni.

Deel dit bericht binnen je familie, vrienden- en kennissenkring en nodig zoveel mogelijk jongeren tussen de 11 en 18 jaar uit om kennis te laten maken met wielrennen én ARC Ulysses. Inschrijven voor de open trainingen kan via: https://www.teamjumbovisma.nl/open-trainingen-team-jumbo-visma-academy/