De dag dat Tadej Pogacar Strade Bianche wint. Ook in Yerseke wordt er gekoerst die dag waar ook een echte gravel zone in op is genomen.

Een spannende dag voor onze junioren Jelle en Michael, die hun eerste klassieker mogen rijden in het shirt van het Regio Cycling Team Noord Holland. Samen met Tygo Nicolai en Pim Fransen (beiden van West Frisia) gingen zij de strijd aan bij de junioren.

De koers was goed te volgen via de koersradio. Het bleek een harde koers te worden waarbij onze Ulysses mannen zich in eerste instantie goed konden handhaven. Jelle kwam wel, door al het geweld, achter in het peloton te zitten en Michael kwam lelijk ten val, maar maakt het verder goed.

Uiteindelijk zijn er van de 140 deelnemer maar 41 gefinisht, waarbij Pim Fransen keurig 32e werd. Voor onze jongens was het een mooie ervaring en ondanks de val van Michael, smaakt het naar meer. Op naar de volgende klassieker!