Op zaterdag 30 oktober verzamelden de nieuwelingen en junioren van ARC Ulysses zich voor een FTP-test op de Velodrome in Sloten.

Voor de test werd er door de trainers (Jeroen Smits en Michael Gasman) een presentatie gegeven. Zij hebben uitleg gegeven over trainen op hartslag en trainen op vermogen; wat zijn de verschillen en voordelen t.o.v. elkaar. Ook werd de renners(sters) gevraagd wat hun doelen voor volgend seizoen zijn en hoe zij die doelen denken te bereiken.

Daarnaast legde Jeroen uit welke energiesystemen je gebruikt bij een inspanning.

(Aeroob: vet verbranden en Anaeroob: snel koolhydraten verbranden) en er werd uitgelegd welk energiesysteem je het beste kunt trainen. Hoe ziet de opbouw van een trainingsschema eruit; naar welk evenement wil je toewerken of wil je juist trainen op constantheid.

Als laatste werd het gebruik van de trainingsapp JOIN’ uitgelegd. JOIN is een trainingsapp voor wielrenners met routes, workouts en trainingsschema’s. Het trainingsschema past zich aan de individuele agenda. JOIN houdt er rekening mee als je een keer een training overslaat, een groepsrit doet of extra traint. Het schema past zich automatisch aan en zorgt ervoor dat een ieder zijn doel bereikt. De app is ontwikkeld door CyclingLab, waar Jeroen werkzaam is.

Na de presentatie hebben de nieuwelingen en junioren een 20 minuten FTP test

afgelegd. Hierin wordt het gemiddeld aantal watt aan vermogen dat een renner gedurende een uur kan volhouden berekend. Zo’n test helpt om te zien of het trainingsschema wat je volgt ook daadwerkelijk werkt. Met de informatie uit de test maken de trainers individuele trainingsplannen voor onze nieuwelingen en junioren. 

De foto’s geven een goede  impressie: https://photos.app.goo.gl/CHs3AL4VAdHC45Xh9