De afgelopen tijd hebben de trainers van ARC Ulysses hard gewerkt om de jeugdtrainingen kwalitatief te verbeteren. Allereerst hebben drie trainers de trainerscursus KNWU trainer 2 succesvol afgerond (gefeliciteerd Daan, Onno en Jeroen)! Daarnaast wordt de jeugd tegenwoordig in drie groepen ingedeeld tijdens de training. Ieder jeugdlid traint op zijn eigen niveau en blijft hierdoor uitgedaagd en gestimuleerd. Elke groep wordt begeleid door minimaal één trainer.

Sinds een jaar krijgen ook de nieuwelingen en junioren meer aandacht en een verbeterde trainingsaanpak. Als aftrap hebben we vorig jaar een informatiedag georganiseerd. Jeroen Smits heeft de nieuwelingen en junioren geïnformeerd over trainingsmethoden, fysieke aspecten die bij het wielrennen komen kijken en voeding. De dag werd afgesloten met een Ramp Test. Het doel van de Ramp Test is om de fysieke capaciteiten van een sporter in kaart te brengen om daar vervolgens de persoonlijke trainingszones, zowel voor hartslag als vermogen, aan te relateren.

In februari van dit jaar hebben we de informatiedag en Ramp Test herhaald en aansluitend individuele trainingsschema’s gemaakt voor de nieuwelingen en junioren die de test hebben gedaan. Dit trainingsschema is een handvat om effectiever te trainen én met nog meer plezier hun sport te beleven.

Voor mei stond een volgende Ramp Test gepland. Deze test kwam ter sprake in de gesprekken met Team Jumbo-Visma Academy. We hebben er vervolgens voor gekozen om de test samen met Team Jumbo-Visma Academy te organiseren als aftrap van de officiële samenwerking op 17 mei. Vorige week maandag was het zo ver en is de test samen met Team Jumbo-Visma Academy bij zes nieuwelingen en junioren afgenomen. Voor Team Jumbo-Visma Academy was het de eerste keer dat zij deze test onder hun vlag organiseerden. Voor beide partijen is het een mooie start van de onderlinge samenwerking. We kijken terug op een zeer geslaagde avond waarbij de nieuwelingen en junioren zich helemaal hebben gegeven. Vooral de onderlinge aanmoedigingen laten het plezier zien wat deze groep met elkaar heeft. De trainers werken ook nu de resultaten uit en vertalen deze naar een persoonlijk trainingsplan voor de individuele trainingen die de nieuwelingen en junioren naast de clubtrainingen doen.

De foto’s geven een mooie impressie van een geslaagde avond.