A.R.C. Ulysses is de tweede partnervereniging op bolletjestruiniveau van Team Jumbo-Visma. De Amsterdamse wielervereniging ontwikkelde zich in de afgelopen maanden zodanig op verschillende gebieden, waardoor de club zich vanaf heden bolletjestruivereniging van de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma mag noemen.

De samenwerking is onderdeel van de Team Jumbo-Visma Koers, waardoor A.R.C. Ulysses en Team Jumbo-Visma onder andere kennis en expertise met elkaar delen met het doel om elkaar sterker te maken.

Jaap van Hulten, Head of Community bij Team Jumbo-Visma Academy, is verheugd met de samenwerking. “A.R.C. Ulysses is een van de oudste wielerverenigingen van Nederland. Dit jaar vieren zij hun honderdjarig bestaan. Ze hebben een ambitieus bestuur en een goede visie op hoe ze de club willen besturen. Binnen de vereniging zijn verschillende doelen geformuleerd waar de club mee bezig is. Daar liggen goede plannen aan ten grondslag. Deze samenwerking past ontzettend goed bij onze Academy, want A.R.C. Ulysses geeft blijk van de wil om samen te werken met ons en andere wielerverenigingen. Dat is iets wat wij als Academy heel erg toejuichen.”

De voorzitter van A.R.C. Ulysess, Huub Roelvink, geeft aan dat de samenwerking met Team Jumbo-Visma een mooie vervolgstap is op hetgeen de club de afgelopen maanden in gang heeft gezet. “Er hing al een positieve energie binnen de club, maar dankzij dit nieuws is die energie opnieuw versterkt. Lopende zaken binnen de club kwamen in een stroomversnelling terecht. Het is mooi om te zien dat de grote groep vrijwilligers binnen onze club hiermee een extra stimulans krijgen voor het werk dat zij verrichten. Hopelijk gaan onze leden de voordelen van dit partnerschap ervaren en worden we hier als vereniging nog sterker van.”