Zondag 23 augustus een regenachtige dag met daardoor misschien een iets tegenvallend aantal deelnemers. In totaal gingen er 14 jeugdleden en 18 senioren leden van start om de titel van clubkampioen op de weg 2020 te veroveren.
Bij de jeugd was vooral opvallend met hoeveel plezier deze soms nog heel kleine wielrensters en renners op hun fietsjes zitten. De uitslag (zo lijkt het) interesseerde ze niet zoveel, maar het meedoen des te meer.
Bij de dames en nieuwelingen was de strijd tussen elkaar opvallend, zij bemoeiden zich vanaf het begin met het wedstrijdverloop, terwijl zij zich ook hadden kunnen verstoppen in het peloton, om zich pas in de finale van hun wedstrijd te laten gelden.
Voor Michael Stoffers was deze aanpak echter bijna fataal geworden. Bianca Lust en Nathan van Eekelen waren namelijk weggesprongen uit de grote groep en namen een behoorlijke voorsprong. Maar met de hulp van Yuri Wieland kon het gat in een paar ronden gedicht worden en moest een sprint dus uitsluitsel geven wie zich clubkampioen 2020 mocht noemen. Nathan was hierin de snelste met Michael op de tweede plaats. Bianca werd zo de eerste dame omdat Jessica Smits er na een kleine regen bui al snel de pijp aan Maarten gaf en uit de koers stapte.
Door het manoeuvre van Yuri kwam hij 15 ronden voor het einde wel alleen op kop te rijden, en hoewel alle experts langs de kant hem dit afgeraden zouden hebben, ging hij solo verder. Wat eerst 20 seconden was werden er 30 en zelfs 48 seconden. In het peloton werd echter niet stil gezeten.
Met de mond vol open en de blik op oneindig wist Yuri als junior renner deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en mag hij zich clubkampioen 2020 noemen. Hij was niet alleen de sterkste maar zeker ook de slimste renner. Je moet het maar doen, 22,5 km solo…
Na de finish van Yuri spurtte Tim Wagena naar de titel bij de 40 min en Huub Roelvink deed dit bij de 40 plus.