Om het dameswielrennen te stimuleren hebben we op 9, 16 en 23 mei drie dameskoersen georganiseerd op ons eigen parcours. Deze wedstrijden waren voor licentie houdsters maar vooral ook voor dames die aan recreatief wielrennen doen en wel eens wilden kennismaken met het rijden van wedstrijden.

Het eerste half uur van de koers werd er ‘’en groupe’’ gereden met een snelheid van ca. 30 – 35 km per uur, dit om valpartijen te voorkomen en iedereen te laten wennen aan het bochtige parcours. Na een half uur werd het rondebord op 3 gezet en werd het een echte wedstrijd voor wie daar aan mee wilde doen.

De 1e avond was de opkomst 3 dames en 2 dames begeleiding, Georgine en Ilona. De jeugd / nieuwelingen groep van Ulysses sloten zich aan waardoor er toch een leuk peloton aan de start stond. De 2e avond waren er 5 dames met de ervaren rensters Jessica en Joanne als begeleiding en weer wat jeugd en nieuwelingen. De 3e avond 9 dames en 2 begeleidsters, Ilona en Marianne, waardoor er al een echt dames peloton ontstond.

Uitslag 3e avond (23 mei)

1e Ellen Valk Vrouwenwielrennen Amsterdam
2e Louise Soplanit Olympia
3e Maya Mokasay Skits
4e Puck Pinxt Olympia
5e Anika Tol Stikz
6e Kathaleen Boelens Skits
7e Georgine Lavell Vrouwenwielrennen Amsterdam
8e Anke Pots Vrouwenwielrennen Amsterdam
9e Charlotte Oostland Vrouwenwielrennen Amsterdam

De dames waren afkomstig van Olympia, Stikz, Skits, Vrouwenwielrennen Amsterdam, DTS, Ulysses en individueel. Na afloop van de derde rit is onder de groep geëvalueerd en iedereen vond het een goed initiatief en was geïnteresseerd in voortzetting van het initiatief. Dit zal voorgelegd worden aan het bestuur en indien akkoord zal via socialmedia en de contactpersonen van genoemde groepen de data worden gecommuniceerd.

De Ulysses dames bedankt voor jullie inzet om dit tot een geslaagd initiatief te maken!